Wandelen met je pup

Het eerste anderhalf jaar van je pup staat in het teken van groei. Je hond slaapt in de eerste maanden nog erg veel. Als je van lange wandelingen houdt, dan moet je nog even geduld hebben. Om de groei niet te belasten, zijn er richtlijnen voor het wandelen met een pup. Tot vier maanden is het beter om niet te wandelen. Laat de pup zijn behoefte doen, maar ga dan weer naar huis. Ook is een jonge pup erg vatbaar voor ziektes. Zeker op uitlaatplekken waar veel honden komen, is het beter om de pup daar nog weg te houden.

wandelen puo

Opbouwen van wandelen
Na vier maanden mag je al iets langer met de pup de deur uit. Toch is dit maar maximaal vijftien minuten. Elke maand van de pup, staat voor vijf minuten extra wandeltijd. Dit is een goede richtlijn om aan te houden, zodat je nooit teveel loopt. Vanaf acht maanden kun je de hond maximaal een half uur uitlaten. Na achttien maanden kun je de wandeltijd opbouwen. Door elke dag een stukje verder te wandelen, train je de hond voor lange wandelingen. Een goed getrainde volwassen hond, afhankelijk van het ras, kan uren mee het bos in. Kijk voor de zekerheid even op Tinki.nl voor actuele informatie per hondenras.

Energie kwijt
Wanneer je hond in de eerste maanden erg druk is en zijn energie kwijt moet, ben je geneigd om toch even te gaan wandelen. Hoe verleidelijk ook, voor de groei van een pup is het beter om je aan de richtlijnen te houden. Je kunt met de hond spelletjes spelen, zodat hij op deze manier zijn energie kwijt kan. Als je een jachthond bezit, kun je leuke speurspelletjes spelen. Je verstopt dan een speeltje en laat deze opspeuren door de hond. Of je kunt hem laten apporteren. Met een hondenkoekje kun je de hond belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *