Je hond laten wennen aan de hondenbench

Veel mensen denken dat hun hond het verschrikkelijk vindt om in de bench te moeten zitten. Soms is dit inderdaad het geval, maar de meeste honden vinden de hondenbench juist een hele veilige en prettige plek. Het verschil tussen de honden die hun bench verschrikkelijk vinden en de honden die graag in de hondenbench gaan, is de training die zij hebben gehad. Train je jouw hond de bench leuk te vinden, dan is de kans groot dat jouw hond inderdaad graag in de bench zal gaan. Maar hoe laat je je hond wennen aan de hondenbench? Dat lees je in dit artikel. Een bench hoeft zelfs niet lelijk te staan in je interieur, kijk bijvoorbeeld eens voor een hondenbench zwart.

Stapsgewijs wennen aan de hondenbench

Het is erg belangrijk je hond stapsgewijs te laten wennen aan de hondenbench. Sluit het beestje niet direct in de bench op, want dan wordt de hondenbench een vervelende en soms zelfs traumatische plek. De beste manier om je hond stapsgewijs aan de bench te laten wennen, is door hier de eerste dagen wat lekkers in te leggen. Stapt je hond in de bench, dan vindt hij die snack vanzelf. Een goed teken, want dit betekent dat de eerste kennismaking met de hondenbench positief is. Hierna geef je je hond zijn eten in de bench. Als je dit goed doet, loopt je hond vanzelf naar de bench als je met een voerbak aankomt.

De volgende stap

Vervolgens zeg je iedere keer het woord ‘bench’ als je hond in de hondenbench stapt. Doe je dit wederom goed, dan raakt je hond gewend aan dit woord en zal hij hier uiteindelijk naar luisteren. Als je hond in de bench zit, doe je het deurtje dicht. Vervolgens doe je het weer open en geef je je hond zijn eten. De volgende dagen doe je het deurtje van de bench dicht als je hond eet. Je opent het deurtje vlak voor je hond klaar is met eten. Hierna bouw je de verblijfsduur in de bench rustig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *