De eerste dag met je pup

Eindelijk is het dan zo ver, je mag de pup ophalen. Voordat je pup mee naar huis kan, moet je een aantal voorbereidingen treffen. Je hebt natuurlijk wat spullen in huis nodig, om de pup goed te kunnen verzorgen. Een bench, een kussen, eet- en een drinkbakje, zindelijkheidmatjes en voeding zijn de eerste basisbehoeftes van een jonge hond. Creƫer een eigen plekje voor de pup, waar hij tot rust kan komen. Zorg er wel voor dat hij je nog kan zien, het is voor een pup erg spannend om bij zijn moeder weg te zijn.

eerste dag met hond

De reis naar huis
Een pup kun je vervoeren in een doos of in een reisbench. Zorg voor een lekker zacht kleedje. Een fokker zorgt er meestal voor dat de pup in de ochtend nog niet gegeten heeft, om misselijkheid te voorkomen. Mocht je de pup later op de dag ophalen, dan heeft hij natuurlijk wel al wat gegeten. De fokker overhandigt je de papieren, zoals het dierenpaspoort, en vaak krijg je nog wat voedingsadvies mee. Ervaren fokkers hebben een nestknuffel, de geur van de knuffel herinnert de pup aan het nest. Dit voorkomt heimwee.

Home sweet home
De pup zal zijn nieuwe omgeving even moeten aftasten. Al snuffelend loopt hij door het hele huis. Soms kan hij een plasje in huis doen, omdat hij nog niet weet, waar hij zijn behoefte mag doen. Als je de pup oppakt, stopt hij met plassen. Zet hem dan op de plaats neer, waar hij wel een plasje mag doen. De eerste nacht is altijd spannend. Laat de pup in de bench slapen. Dit zorgt ervoor dat hij zijn behoefte ophoudt. Zet de wekker en laat hem om de twee uur plassen. Als je geluk hebt, ga je een rustige nachtrust tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *